Pármai sonkával és mediterrán krémsajttal töltött tanyasi jércemell burgonyával

Pármai sonkával és mediterrán krémsajttal töltött tanyasi jércemell burgonyával

Készülj egy olyan ételre, ami garantáltan elvarázsolja az érzékeidet! Ez a töltött jércemell recept a csirkemell egyszerűségét ötvözi az olasz konyha krémes és ízes alapanyagaival. A szaftos csirkemell a Philadelphia sajtkrémes, mozzarellás, aszalt paradicsomos és friss zöldfűszeres töltelékkel igazi ízbomba, ráadásul parmezán chipsszel és házi burgonyapürével tálalva egy fejedelmi vacsora kerekedik belőle.

Borajánló: Ehhez a krémes, mégis könnyed, szárnyas alapú fogáshoz egy friss, gyümölcsös, de elegáns fehérbor illik leginkább, ami nem nyomja el az étel finom ízeit. Próbáld ki a Zeni Lugana DOC borunkat, melynek eleganciája, virágos és mandulás jegyei tökéletesen kiegészítik a sajtkrémes tölteléket és a csirkemell könnyedségét.

Hozzávalók (2 főre):

  • A töltött jércemellhez:

    • 40 dkg csirkemell (2 db, kb. 20-20 dkg-os filé)

    • 5 dkg Philadelphia sajtkrém

    • 1 dkg pármai sonka
    • 5 dkg mozzarella, apró kockákra vágva vagy reszelve

    • 10 karika póréhagyma, vékonyra szeletelve

    • 10 szem aszalt paradicsom, aprítva

    • Egy csipet friss petrezselyem, aprítva

    • 2 dkg snidling, aprítva

    • Só (ízlés szerint)

    • Bors (frissen őrölt, ízlés szerint)

  • A panírozáshoz és sütéshez:

    • Liszt

    • 1-2 tojás, felverve

    • Zsemlemorzsa

    • Bő olaj a sütéshez (pl. napraforgóolaj)

  • A burgonyapüréhez:

    • Kb. 30-40 dkg burgonya (kb. 2 közepes darab)

    • 3-4 dkg vaj

    • Kb. 0,5 dl meleg tej

    • Só (ízlés szerint)

    • Bors (frissen őrölt, ízlés szerint)

  • Tálaláshoz:

    • Parmezán chips (elhagyható)

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. A burgonyapüré elkészítése:

    • A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára.

    • Leszűrés után add hozzá a vajat és a meleg tejet, majd törd simára (akár burgonyatörővel, akár botmixerrel, ha krémesebb állagot szeretnél).

    • Ízlés szerint sózd és borsozd. Tartsd melegen tálalásig.

  2. A töltelék elkészítése:

    • Egy tálban alaposan keverd össze a Philadelphia sajtkrémet, az apróra vágott mozzarellát és pármai sonkát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, az aprított aszalt paradicsomot, az aprított snidlinget és petrezselymet.

    • Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal ízlés szerint.

  3. A jércemell előkészítése és töltése:

    • A 20-20 dkg-os csirkemell filéket klopfold ki óvatosan, hogy vékonyabb, de még egyben lévő szeleteket kapj.

    • Mindkét csirkemellet sózd és borsozd meg mindkét oldalán.

    • Helyezd a tölteléket a csirkemellek közepére, majd gondosan tekerd fel vagy hajtsd félbe a húst, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. Használhatsz fogvájót is a rögzítéshez, ha szükséges.

  4. Panírozás és sütés:

    • Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tányérra lisztet, egy másikra a felvert tojást, egy harmadikra pedig a zsemlemorzsát.

    • Forgasd meg a töltött jércemelleket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletes legyen a bunda.

    • Forrósíts bő olajat egy serpenyőben vagy fritőzben 175 °C-ra.

    • Helyezd a bepanírozott jércemelleket a forró olajba, és süsd aranybarnára (körülbelül 8 percig), közben félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.

Tálalási javaslat:

Tálald a frissen sült, ropogós töltött jércemellet a krémes házi burgonyapürével. Díszítésként kínálhatsz mellé ropogós parmezán chipset, ami textúrában és ízben is remekül kiegészíti az ételt.

 

Jó étvágyat kíván a Cavallino Étterem!

Publikálva:

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.