Készülj egy olyan ételre, ami garantáltan elvarázsolja az érzékeidet! Ez a töltött jércemell recept a csirkemell egyszerűségét ötvözi az olasz konyha krémes és ízes alapanyagaival. A szaftos csirkemell a Philadelphia sajtkrémes, mozzarellás, aszalt paradicsomos és friss zöldfűszeres töltelékkel igazi ízbomba, ráadásul parmezán chipsszel és házi burgonyapürével tálalva egy fejedelmi vacsora kerekedik belőle.
Borajánló: Ehhez a krémes, mégis könnyed, szárnyas alapú fogáshoz egy friss, gyümölcsös, de elegáns fehérbor illik leginkább, ami nem nyomja el az étel finom ízeit. Próbáld ki a Zeni Lugana DOC borunkat, melynek eleganciája, virágos és mandulás jegyei tökéletesen kiegészítik a sajtkrémes tölteléket és a csirkemell könnyedségét.
Hozzávalók (2 főre):
-
A töltött jércemellhez:
-
40 dkg csirkemell (2 db, kb. 20-20 dkg-os filé)
-
5 dkg Philadelphia sajtkrém
- 1 dkg pármai sonka
-
5 dkg mozzarella, apró kockákra vágva vagy reszelve
-
10 karika póréhagyma, vékonyra szeletelve
-
10 szem aszalt paradicsom, aprítva
-
Egy csipet friss petrezselyem, aprítva
-
2 dkg snidling, aprítva
-
Só (ízlés szerint)
-
Bors (frissen őrölt, ízlés szerint)
-
-
A panírozáshoz és sütéshez:
-
Liszt
-
1-2 tojás, felverve
-
Zsemlemorzsa
-
Bő olaj a sütéshez (pl. napraforgóolaj)
-
-
A burgonyapüréhez:
-
Kb. 30-40 dkg burgonya (kb. 2 közepes darab)
-
3-4 dkg vaj
-
Kb. 0,5 dl meleg tej
-
Só (ízlés szerint)
-
Bors (frissen őrölt, ízlés szerint)
-
-
Tálaláshoz:
-
Parmezán chips (elhagyható)
-
Elkészítés lépésről lépésre:
-
A burgonyapüré elkészítése:
-
A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára.
-
Leszűrés után add hozzá a vajat és a meleg tejet, majd törd simára (akár burgonyatörővel, akár botmixerrel, ha krémesebb állagot szeretnél).
-
Ízlés szerint sózd és borsozd. Tartsd melegen tálalásig.
-
-
A töltelék elkészítése:
-
Egy tálban alaposan keverd össze a Philadelphia sajtkrémet, az apróra vágott mozzarellát és pármai sonkát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, az aprított aszalt paradicsomot, az aprított snidlinget és petrezselymet.
-
Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal ízlés szerint.
-
-
A jércemell előkészítése és töltése:
-
A 20-20 dkg-os csirkemell filéket klopfold ki óvatosan, hogy vékonyabb, de még egyben lévő szeleteket kapj.
-
Mindkét csirkemellet sózd és borsozd meg mindkét oldalán.
-
Helyezd a tölteléket a csirkemellek közepére, majd gondosan tekerd fel vagy hajtsd félbe a húst, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. Használhatsz fogvájót is a rögzítéshez, ha szükséges.
-
-
Panírozás és sütés:
-
Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tányérra lisztet, egy másikra a felvert tojást, egy harmadikra pedig a zsemlemorzsát.
-
Forgasd meg a töltött jércemelleket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletes legyen a bunda.
-
Forrósíts bő olajat egy serpenyőben vagy fritőzben 175 °C-ra.
-
Helyezd a bepanírozott jércemelleket a forró olajba, és süsd aranybarnára (körülbelül 8 percig), közben félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
-
Tálalási javaslat:
Tálald a frissen sült, ropogós töltött jércemellet a krémes házi burgonyapürével. Díszítésként kínálhatsz mellé ropogós parmezán chipset, ami textúrában és ízben is remekül kiegészíti az ételt.
Jó étvágyat kíván a Cavallino Étterem!