Tagliatelle pirított kacsamellel, aszalt paradicsommal, tejszínes mascarponéval

Tagliatelle pirított kacsamellel, aszalt paradicsommal, tejszínes mascarponéval

Ez az étel a Cavallino Étterem egyik legnagyobb kedvence, amely ötvözi az olasz konyha kifinomultságát és a magyar ízeket. A szaftosra pirított kacsamell, az édeskés aszalt paradicsom és a selymes tejszínes-mascarponés szósz tökéletes harmóniát alkot. Ha egy igazán különleges fogásra vágysz, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Párosítási javaslat: Zeni 1870 Costalago IGT Bianco delle Venezie

Hozzávalók (2 főre):

  • 20 dkg tagliatelle tészta

  • 12 dkg kacsamell

  • 6 dkg póréhagyma

  • 5 dkg aszalt paradicsom

  • 1 dl főzőtejszín

  • 1 evőkanál mascarpone

  • Só, bors ízlés szerint

  • 1 csokor friss petrezselyem

  • Friss rukkola a tálaláshoz

  • Parmezán vagy más kemény sajt reszelve

Elkészítés

  1. Tészta előkészítése
    Tegyük fel a tagliatellét bő, sós, lobogó vízbe, és főzzük a csomagoláson feltüntetett idő mínusz 1 percig (hisz a szószban még tovább fő), majd szűrés előtt tegyünk félre egy merőkanálnyi főzővizet.

  2. Kacsamell pirítása
    Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az aszalt paradicsom olaját közepes hőfokon. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott kacsamellet, és pirítsuk 3-4 percig, amíg aranybarna kérget nem kap.

  3. Zöldségek hozzáadása
    Szórjuk hozzá a vékonyra szeletelt póréhagymát és az aprított aszalt paradicsomot. Pirítsuk további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

  4. Krémes szósz elkészítése
    Öntsünk a serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztafőzővizet, majd keverjük hozzá a főzőtejszínt, és főzzük 2 percig, hogy besűrűsödjön. Ekkor ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  5. Tészta és mascarpone beleforgatása
    Adjuk hozzá a leszűrt tagliatellét, majd keverjük össze a mascarponéval és az apróra vágott petrezselyemmel. Az egészet alacsony hőfokon még egy percig forgassuk össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.

  6. Tálalás
    Tányérra halmozzuk a krémes tagliatellét, a tetejére friss rukkolát szórunk, és reszelt parmezánnal vagy pecorinóval fejezzük be.

Ez a fogás egy igazi Cavallino Étterem-specialitás, amelyet most otthon is elkészíthetsz! Próbáld ki, és hozd el az étterem varázsát a saját konyhádba!

Jó étvágyat kíván a Cavallino Étterem!

Publikálva:

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.