Ez az étel a Cavallino Étterem egyik legnagyobb kedvence, amely ötvözi az olasz konyha kifinomultságát és a magyar ízeket. A szaftosra pirított kacsamell, az édeskés aszalt paradicsom és a selymes tejszínes-mascarponés szósz tökéletes harmóniát alkot. Ha egy igazán különleges fogásra vágysz, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!
Párosítási javaslat: Zeni 1870 Costalago IGT Bianco delle Venezie
Hozzávalók (2 főre):
-
20 dkg tagliatelle tészta
-
12 dkg kacsamell
-
6 dkg póréhagyma
-
5 dkg aszalt paradicsom
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál mascarpone
-
Só, bors ízlés szerint
-
1 csokor friss petrezselyem
-
Friss rukkola a tálaláshoz
-
Parmezán vagy más kemény sajt reszelve
Elkészítés
-
Tészta előkészítése
Tegyük fel a tagliatellét bő, sós, lobogó vízbe, és főzzük a csomagoláson feltüntetett idő mínusz 1 percig (hisz a szószban még tovább fő), majd szűrés előtt tegyünk félre egy merőkanálnyi főzővizet. -
Kacsamell pirítása
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az aszalt paradicsom olaját közepes hőfokon. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott kacsamellet, és pirítsuk 3-4 percig, amíg aranybarna kérget nem kap. -
Zöldségek hozzáadása
Szórjuk hozzá a vékonyra szeletelt póréhagymát és az aprított aszalt paradicsomot. Pirítsuk további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek. -
Krémes szósz elkészítése
Öntsünk a serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztafőzővizet, majd keverjük hozzá a főzőtejszínt, és főzzük 2 percig, hogy besűrűsödjön. Ekkor ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. -
Tészta és mascarpone beleforgatása
Adjuk hozzá a leszűrt tagliatellét, majd keverjük össze a mascarponéval és az apróra vágott petrezselyemmel. Az egészet alacsony hőfokon még egy percig forgassuk össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát. -
Tálalás
Tányérra halmozzuk a krémes tagliatellét, a tetejére friss rukkolát szórunk, és reszelt parmezánnal vagy pecorinóval fejezzük be.
Ez a fogás egy igazi Cavallino Étterem-specialitás, amelyet most otthon is elkészíthetsz! Próbáld ki, és hozd el az étterem varázsát a saját konyhádba!
Jó étvágyat kíván a Cavallino Étterem!