Tatár beefsteak Cavallino módra

Tatár beefsteak Cavallino módra

 

Van, amikor az egyszerűség a legnagyszerűbb. Ez a Tatár beefsteak recept pontosan ilyen: a friss bélszín, a gondosan válogatott fűszerek és a krémes fűszervaj harmonikus találkozása garantáltan elvarázsol minden ízlelőbimbót. Készítsd el ezt a klasszikus előételt, és kápráztasd el vendégeidet egy felejthetetlen kulináris élménnyel!

Borajánló: Ehhez az intenzív, mégis finom ételhez remekül illik egy testesebb, de bársonyos vörösbor, mint a Zeni 1870 Valpolicella Ripasso Superiore DOC. Karakteres ízei kiemelik a bélszín gazdagságát anélkül, hogy elnyomnák azt.

Hozzávalók (4 adag):

  • A Tatár beefsteakhez:

    • 50 dkg bélszín

    • 1 fél fej vöröshagyma (vagy egy kisebb darab), apróra vágva

    • 1 evőkanál dijoni mustár

    • 1 evőkanál ketchup

    • Durva őrölt bors (ízlés szerint)

    • Só (ízlés szerint)

    • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

    • Egy csipet friss petrezselyem, aprítva

    • 4-5 csepp worcestershire szósz

    • Pirított bagett a tálaláshoz

    • Kapribogyó tálaláshoz

    • Fürjtojás (opcionális, tálaláshoz)

  • A fűszervajhoz:

    • 10 dkg vaj, szobahőmérsékletű

    • 1 csipet snidling, aprítva

    • Egy kisebb csipet friss petrezselyem, aprítva

    • Só (ízlés szerint)

    • Durva bors (ízlés szerint)

    • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. A Tatár beefsteak elkészítése:

    • A bélszínt és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk – ügyeljünk rá, hogy szinte pépes állagot kapjunk, de még érezhetőek legyenek a textúrák.

    • Egy tálban alaposan összekeverjük a felaprított bélszínt és hagymát.

    • Hozzáadjuk a dijoni mustárt, a ketchupot, a durva őrölt borsot, a sót, az extra szűz olívaolajat, az aprított petrezselymet és a worcestershire szószt.

    • Egy villa segítségével alaposan összedolgozzuk az egészet, amíg homogén és krémes állagot nem kapunk. Kóstoljuk, és szükség esetén ízesítsük még.

  2. A fűszervaj elkészítése:

    • A szobahőmérsékletű vajat kisebb kockákra vágjuk, majd robotgéppel vagy kézi habverővel habosra verjük.

    • Belekeverjük az aprított snidlinget, az aprított petrezselymet, a sót, a durva borsot és a mustárt. Jól elkeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen oszoljanak el.

    • A fűszervajat tálalhatjuk azonnal, vagy formázhatjuk fólia segítségével henger alakra, majd betesszük a hűtőbe, ahol megdermed. Dermedés után könnyen szeletelhető.

Tálalási javaslat:

A tatár beefsteaket frissen, hidegen tálaljuk. Helyezzük a fűszeres húsos keveréket egy tálra vagy formázzuk adagokra. Kínáljunk mellé pirított bagettszeleteket vagy kenyeret, friss, ropogós zöldségeket, kapribogyót és opcionálisan füstölt fürjtojást. A fűszervajat tegyük mellé, hogy mindenki kedvére kenhessen belőle a pirítósra.

 

Jó étvágyat kíván a Cavallino Étterem!

Publikálva:

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.